HOME REVIEW

Disable Notification (Phone)


Dah lama rasanya tak mengupdate blog ni..hoho 

Korang pernah tak rasa annoying dengan group ws? ataupon tetiba rasa mcm annoying nak ws dgn kwn kau? 

lulz.aku tengah mengalami masaalah ni...Classmate aku ade la buat group ws untuk class,kononnya senang nak bincang pasal homework semua.Kau bayangkan lah dlm 18 org yg dia add dlm group tu but suka cerita merepek repek,pastu suka gaduh and kuat sentap..yg paling annoying sekali ada pulak kwn kau yg jenis jakun suka main left2 group.eee,benci kan? 

Ada satu haritu diaorg semua gaduh mcm budak kecik la,,yg style tak nak kwn tapi esok pegi sekolah siap berkepit lagi.-__- 
Kalau gaduh kau tahu je la kan notification masuk banyak woo.Pastu aku dah rasa rimas sangat tahap nak keluar group,tapi aku usaha kan jugak tak nk keluar group..aku pon google la How To Disable Notification For Android.Pastu jumpa la..and aku try buat,menjadi okeyy.Meh sini aku ajar.Untuk Samsung je.Aku tak sure pulak untuk phone lain..hehe sorry

1.Pegi setting,then scroll down carik Application Manager. 
  

dah jumpa? then klik   

2.Nanti bila kau dah klik Application Manager dia akan keluar semua app yg ade dekat phone kau. 

3.Pilih la app mana yg kau nk disable notificaion. 

4.Klik app yg korang nak disable notication kan tu.Nanti dia keluar cam ni

5.Kau nampak tak yg tick  warna hijau tu? Korang untick kan dia. 
6.Lepas dh klik untick tu nanti dia kelaur cam ni  
  
korang klik ok 

7.You're done..kalau korang nak show notification balik,korang just follow je step yg aku ajar ni cuma,korang tick  balik. 


Lepasni korang boleh la tenangkan fikiran semua..kalau dgn cara ni masih tak berjalan,korang hide kan je apps whatsapp ni,bukan uninstall tapi hide.Tak tau macam mana nak hide apps? korang dm aku dekat twitter @ehhzafirah.


p/s:sape ade tau mana2 ig/online shop yg ade jual dream catcher? Share pls..bagi link dkat komen ok :)

4 comments:

  1. bagus nie. :D
    thanks for sharing ya. :)

    ReplyDelete
  2. kan... kadang2 geram je bila noti penuh sebab ke-merepek-an dorang.. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah..kadang2 rasa mcm nk lempar2 je phone..hahaha

      Delete