HOME TIPS REVIEW

DIY Phone Case

Hai.Harini aku nak share dekat korang DIY Phone Case
Jangan kata hakak tak payung..hahahahahah

Korang perlukan  

- Clear/transparent phone case
- gunting
- kertas A4
- gam 

Cara-cara 

-search dekat google "Tumblr png"
pilih beberapa gambar yg korang minat. 

-print gambar yg korang pilih tadi pastikan gambar tak besar ,sekurang kurang 1 page kertas tu ada 8 gambar.Sebenarnya bergantung dengan saiz phone korang la. 

-ikut bentuk phone case korang dekat atas kertas. 

-gunting gambar yg korang print tadi 

-tampal gambar yg telah diguntingkan tadi dekat bentuk phone case yg korang buat atas kertas tadi.tampal mcm collage gambar,mcm ni


-gunting kertas yg ada collage tu ikut bentuk phone case.Yg dah berlebih tu gunting nanti tak muat nak letak dalam phone case. 

-letakkan kertas yg ada collage tu dekat phone case,pastu pakaikan phone korang.

Dah siap.Lepasni kalau dah bosan design tu boleh buat design baru,tak payah membazir duit beli banyak².Kalau tak faham boleh komen.Selamat mencuba ☺

6 comments:

  1. kite rasa macam nak try buat la.. ehehe

    ReplyDelete
  2. akak pun teringin nak buat cmni jugak, tpi xde transparent case tu. kalau ade pun warna kelabu, yg clear tu tkde utk jenis phone akak(rasanya..) T__T cantik casing phone awak! pandainya pilih corak yg lawa2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya punya phone case ni pon tak berapa nak clear sbb ade glitter..hehehe :)

      Delete