HOME REVIEW

DIY:Birthday Gift

Yeay,I'm back with more diy

Last month birthday farah,tak tau nak bagi hadiah apa sebab aku tak pernah pulak tanya dia suka warna,makan apa semua.So I decided nak buat hadiah yang murah,simple,boleh buat kenangan dan yang penting ianya DIY!!

What you need
-frame (i recommend u to use A5 size)  

yeay,1 barang je korang perlu ada. 

First Step:Edit your friend pic,aku edit dekat photoshop 

 
aku buat setakat yg aku mampu je sebab time tu dah pukul 11pm  
edit la ikut korang punya kreativiti,kalau takda photoshop pon boleh je edit dekat www.picmonkey.com 

Second step:Print then gunting pic yg korang dah edit tadi, masukkan dalam frame and you're done! 

lepastu nak balut pon boleh tapi time tu aku takda pembalut hadiah so letak bawah meja je la T^T

2 comments:

  1. alahai sweetnya, teringat pula mase kakak mude remaja dolu2...

    ReplyDelete
  2. Pun kreatif! Mase zaman ana menengah dlu ade la buat camni. Buat kad birthday pakai kotak, tulisan tampal2 dgn huruf surat khabar. Sweet kot! Muehehe

    ReplyDelete