HOME REVIEW

Review: Konjac Care

"The Japanese Konjac Sponge is a 100% natural facial and body cleansing sponge made from vegetable fibers of Konjac (Konnyaku)" Credit google 


Ok kita close up sikit


Aku dapat tau pasal Konjac Care ni daripada youtuber Farisa Safrina kalau korang minat makeup semua boleh la subscribe dia :) 

Konjac Care ni ada banyak colour dan colour dia mengikut fungsi tersendiri so jangan main beli je ikut suka warna,kena tau jenis kulit korang macam mana dulu :)Konjac Care jugak ada pelbagai bentuk. 

Boleh rujuk gambar ni 
  
Credit Google

First time pakai memang aku tak tipu kulit jadi halus.Aku dapat rasa blackhead dekat hidung hilang sikit.Lepas cuci muka pakai konjac care ni rasa kulit lembut camtu.

Time guna sponge tu jangan pulak tonyoh-tonyoh kulit kau hahaha.  

Sebelum pakai Konjac Care ni rendam dengan air dulu (aku selalu serapkan air je) nanti dia lembik macam sponge pastu letak cleanser uolls pastu massage la muka tu.Dah habis cuci muka kau kena cuci sponge tu pulak haha padan muka. 

Alirkan je air nanti sponge tu serap, pastu perah,ulang the same step sampai agak-agak bersih takde lagi cleanser or buih-buih cleanser.Senang je kan?
Last step, keringkan,kalau aku,aku just sangkut dekat apa benda alah tah nama dia yang letak botol sabun,botol shampoo dekat situ 

Itu cara aku la,kalau nak sidai dekat ampai kain pon boleh haha atau pon sangkut dekat hanger dan keringkan dalam bilik,keringkan dekat kipas ke,kalau semua cara yang aku bagi tu susah jugak,aku cadangkan kau sedut je la sponge tu sampai kering HAHA!! sapa suruh malas. 

Oh ya,konjac care ni kalau lembab atau basah,dia akan mengembang,squishy dan kalau kering dia akan mengecut, agak keras and permukaan dia agak kasar. 


Ok tu saja review aku untuk Konjac Care ni.Boleh dapatkan dekat SASA,aku tau benda ni dekat SASA je kalau korang ada ternampak dekat kedai mana-mana korang boleh je beli.Kalau malas nak carik beli je online.Harga RM 13 kalau aku tak silap.
Ok selamat mencuba ;)

2 comments:

  1. woowowow first time baca pasal benda niii. nice sharing ;))

    ReplyDelete
  2. Wah, kena cuba ni. Nampak macam menarik...

    ReplyDelete