HOME TIPS REVIEW

10 Questions From Kak Izyan

1)Kenalkan tentang diri awak 

Bernama Nur Zafirah Bt Zolkapli.Orang panggil zafirah/fira/zaf/jeman.14 tahun(2015).From N.Sembilan.Kuat makan.kuat tidur.Birthday 1 November.Anak kedua daripada 3 orang adik beradik.Suka warna mint and pastel plus black.Book lover especially fixi/horror/self help book.Love to try something new. 


2)Ramai kawan lelaki ke perempuan? 

Perempuan,yes gurll 


3)Kenangan manis awak 

Dapat makan :p 


4)Kenangan pahit awak 

Ada banyak but one of them is bila kita trust someone but dia hancurkan harapan kita i donno how to explain tapi dia macam kita percaya dekat kawan kita tapi dia hancurkan kepercayaan kita dekat dia haaa camtu.Kira tikam belakang eh? 

"When trust is broken, sorry means nothing." Camtu la rasa dia.Menusuk kalbu ahaaa.Tapi dah maafkan. 


5)Tempat pelancongan awak yang pertama pernah sampai? 


Tak ingatttt hahahaha 


6)Kalau diberi peluang awak mempunyai sebuah pulau persendirian,pulau mana awak nak duduk(wat je nama pulau sendiri atau pulau yang terdpat dalam dunia ni) dan apa awak nak buat di pulau itu. 

Pulau Jeman(nama sendiri hahaha) nak buat taman bunga.Pastu nak buat gallery Tumblr hahahahahahahhh. 


7)Apakah jenama telefon anda guna sekarang dan mengapa anda memilikinya (mungkin ada kenangan manis ke disebalik tu..Cita jaa hihi) 

Samsung sebab itu je mampu huhu.Kenangan manis disebalik tu? Beli pakai duit sendiri. 


8)Pendapat awak tentang blog saya? 


So cute,kawaii,simple,kemas,ayu,
menawan and sejuk mata memandang auww 


9)Apakah nama panggilan "manja" awak yang family atau sapa saja yang mengenali diri awak. 

Family-fira  Kawan-zafirah  Kawan rapat-zaf/jeman/zafirah/fira 


10)Awak boleh tolong saya tak?Tolong vote saya kat entri saya tag awak ni hihi..Tima Kasih daun keladi.(TUNGGU SAMPAI ABIS LOADING dan KLIK SKIP AD :P) 

Done!! 
  

Thank you kak Izyan sebab tag saya.Sebenarnya dah lama berharap ada orang tag hahahahaha.Bye!

6 comments:

  1. yeayyy adk cute dah jawap..hihi malu pulak yang no 8 tu haha..apa-apa tima kaish ya adik cute hihi :D

    ReplyDelete
  2. buatlah nama pulau lawa2 sikit, ini jeman pulak dipilihnya :p huishh gallery tumblr lagi~ akak org pertama yg datang satgi, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok nanti i bincang dgn partner i pasal nama pulau tu :p orang yang pertama dtg kita bagi free..hehe

      Delete
  3. Replies
    1. Takda idea nak letak nama apa dah so letak nama sendiri je hahahahaha

      Delete