HOME TIPS REVIEW

Fesyen Kasut Tumit Tinggi Terkini

There is a saying ‘Keep your heels, head and standards high’. Well, wanita dan high heels memang amat sinonim dan hampir semua wanita mempunyai sekurang-kurangnya sepasang koleksi high heels. Tidak dinafikan bahawa pemakaian high heels kadang kala amat menyakitkan dan menyebabkan si pemakai berasa kurang selesa, namun jenis kasut ini sering menjadi pilihan ramai wanita ketika ingin bergaya ke majlis-majlis yang istimewa. Beauty is pain right? Oleh itu, khusus untuk para penggemar koleksi high heels, entri kali ini akan berkisarkan mengenai fesyen kasut tumit tinggi terkini wanita yang boleh anda cuba untuk gayakan;
Kitten Heels / Low Heels 
Untuk tumit yang paling rendah adalah koleksi kitten heels atau low heels yang mempunyai ketinggian 1-2 inci sahaja. Ia sesuai digayakan untuk wanita yang sudah mempunyai ketinggian ideal untuk tidak kelihatan terlalu tinggi.Mana-mana yang dah tinggi tapi gedik tetap nak pakai heels jugak,korang boleh pakai Kitten Heels/Low Heels.
 
Mid Heels
Untuk si pemilik tubuh badan yang mempunyai ketiggian sederhana dan ingin mencapai ketinggian yang ideal, anda boleh memakai koleksi mid heels yang mempunyai rekaan tumit berketinggian 2.5-5 inci.

 
High Heels 
And ladies, untuk koleksi high heels yang klasik adalah berketinggian 5 inci ke atas! Ye aku tau korang selalu tengok drama yang pelakon dia semua level diva pakai high heels macam ni,pastu mula la kau berangan kalau dapat pakai high heels dengan confident nya..kan?

Platform Heels
Seterusnya pula heels juga dikategorikan berdasarkan beberapa rekaan. Untuk rekaan heels terbuka seperti berikut, ia dipanggil sebagai platform heels.
Peep Toe Heels
Untuk rekaan heels dengan bukaan kecil pada bahagian jari seperti berikut pula dikategorikan sebagai peep toe heels.
Ankle Boots Heels
Dan rekaan boots yang bertumit seperti ini juga jatuh dalam kategori kasut tumit tinggi! Style gila hahahaha cool right?

2 comments:

  1. hahahaha . terasa pulak bila dimention "yang tinggi tapi gedik nak pakai .... " huhu . i should cari la kasut tu . lol

    The Talking Diary

    ReplyDelete
  2. yang bawah skali tu menarik huhuhuhu ~~

    ReplyDelete