HOME TIPS REVIEW

How to use VSCO Cam

ssup, 
lama menghilang..baru sekarang ada masa nak update. 

Tadi saja check traffic blog then perasan keyword ni  

 

ok jom aku ajar 

What is VSCO Cam app? 
Editing app.More info here > http://vsco.co/about/company 
  
What is VSCO Grid? 
lebih kurang macam Instagram boleh post picture,you have followers,following.Tapi kalau nak pakai VSCO Grid ni kena create account dulu baru boleh ada followers,following.Kalau nak pakai app ni untuk editing je tapi tak nak pakai VSCO Grid ni pon boleh je,so tak payah la buat account untuk VSCO Grid ni hehe

How to use VSCO Cam? 
#1 For editing  

 
just click apa yang dah dibulatkan and ikut step by step.  


#2 Filters 
Boleh pakai filters yang disediakan atau download filters. 

#3 How to download VSCO filters? 

slide ke kanan nanti keluar menu ni

Download and beli filters dekat Shop.Ada filter yang free and ada yang kena beli  


#4 Editing tutorial 
dekat Instagram banyak acc yang share 'filtering tutorial' ni so kalau nak feed goals or nak feed yang ada themes korang boleh search @filteringpics dekat Instagram or google je 'VSCO filter' dekat situ korang jumpa berlambak lambak.


So,itu je yang aku boleh ajarkan kalau ajar banyak-banyak takut tak faham hehe.Apa yang penting korang kena explore app ni,ramai yang kata app ni tak best tapi percayalah nanti dah pakai lama-lama app yang lain korang tak pandang dah hahahaha.Good Luck!

6 comments:

  1. Qila sampai sekarang tak gheti hahahaha

    ReplyDelete
  2. best guna vsco nie sebab filter dia cantik2 dan simple2 :D

    ReplyDelete
  3. Banyak nampak orang sale vscom ni , tapi den takpaham paham hamenda la vscom ni . huhu . ni apps ke macamana ye sebenarnya ?

    The Talking Diary

    ReplyDelete
    Replies
    1. App..boleh download dkat play store and app store.App ni untuk edit gambar.Yang org sale vsco cam tu untuk filters yg kena beli.

      Delete