HOME TIPS REVIEW

5 Things I Learned In 2016

Ssup?


Masa berlalu sangat pantas,rasanya macam baru semalam baca tweet "jangan masuk tandas pukul 11:59 malam nanti keluar tahun depan".

2016 is such a wonderful year,I had so much fun this year,I met nice and and not really nice person and banyak lagi la takkan makan apam balik pon nak cerita.

So here what I learned in 2016


1)If you want it,work for it    
I already got my PT3 result and boom i thought i only get 5A or less than that sebab aku nak stay kelas tambahan pon macam "Allahu,i need more sleep".But surprisingly i got more than 5A,Alhamdulillah rasa nak nangis dengan classmates sebab semua dapat 5A and above.

ok apa point aku sebenarnya ni? hahahaha 

Aku belajar kalau nak sesuatu tu kena usaha even kau malas kau kena push diri.Takda benda datang bergolek.One more thing,jangan terlalu bergantung dengan orang lain.Kena berdikari.Kalau homework pon harap tiru kawan je macam mana nak jawab exam dengan jayanya?

2)Loving can hurt 
Seriously Zafirah? I never been in any relationship.Teman tapi mesra ke,bae kepebenda ke. 

ok i will tell you my biggest secret 

i have crush on someone more than 4 months maknanya.. 
credit to Pinterest

But hell yeah crush aku minat orang lain so aku macam "Saat ku mulai menyedari,perasaan ku tak pernah dipeduli.Salahkah diriku mengemis cinta darimu apa ku tak punya hargaaaaaaaaaaaa" tapi aku dah ok hahahahaha.Ok baru tahu susahnya nak move on lol.Setelah kusedari aku terlalu muda untuk semua ni jadi aku sambung layan kdrama. 

3)Be nice.. 
even you get hurt.Macam no 2 tadi.Ya aku tak rasa pon nak hack acc Instagram dia atau simbah acid dekat crush dia.If someone talk bad about you,kau kena janji dengan aku eh,kau ignore je,teruskan kehidupan.Orang macam tu lifeless atau dia pernah kena reject dengan crush dia lol

Selain itu,(macam nak buat karangan bm pulak hahaha) kalau benda kecil terjadi contoh ada orang condemn kau dekat twitter ke kau diam je la eh.Ini kalau pasal tag bf untuk bagi hint minta hadiah makeup tu pon kau nak gaduh aku tak tau la nak kata apa hahahaha aku gelak je la.Benda simple ni tak payah besar-besarkan nanti kau nampak bodo k.Masing-masing dah besar,boleh fikir benda baik buruk harap tak lupa bayar PTPTN. 

4)Comparisom will kill you
Siapa je tak pernah compare life sendiri dengan life orang lain? Selalunya kita compare dengan orang lagi cantik dari kita.Just stop it,why not compare life kita dengan orang lagi susah? Kau akan sedar bertapa besarnya nikmat yang Allah bagi dekat kau.Bersyukur and stop comparing sebab sampai satu tahap kau akan benci diri kau sendiri.

5)Don't put too much hope
Pernah tak apa yang kau harapkan tak jadi atau jadi lagi teruk?Rasa down gila nak nangis tepi peti sejuk.Kalau kau dah usaha habis habisan tapi tak jadi macam apa yang kau harapkan kau kena percaya ada benda yang lebih baik untuk kau.

Aku sarankan jangan letak harapan dekat crush la hahahahaha harapan yang membunuh.


Banyak sangat aku belajar tahun ni ada yang tak ingat ada yang ingat gila.If you don't mind please share what you learned in 2016.Comment⬇

Thank you for reading.I hope you have amazing day! :)

9 comments:

  1. tahniah utk result pt3! pt3 dahla susah so bila dapat 5A keatas tu dah kira wow sangat tau.
    peritnya bila dapat tau crush kita crush kat orang lain omg pleaselah harap crush guwe takde crush kat orang lain T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm so done with him hahahaha.Lagi perit bila dapat tau crush dia lagi cantik dari kita memang terus move on la pi cari crush lain lol

      Delete
  2. Nombor satu: Tahniah resut pt3! My brother dulu lagi dahsyat kumpul gred hahahah A takdak hahaha.

    Nombor dua: I do have a crush for 3 years with the same person tau (form 1 til form 3. Form 4 dia masuk sekolah teknik dengan makwe dia lol). Tapi tu la kerja tengok dari jauh sampai la dia jadi pakwe orang. Now dah kahwin pun hahahah-- sadis ahahha

    Nombor tiga, empat and lima: SANGAT SETUJU T^T


    Cane fira boleh tulis semua ni?! I cant even remember what happend to me in 2016 XD omg noob gila rasa T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah kawin dah? kuat betul jodoh diaorg lol.idek mcm mana boleh ingat dia datang dari mimpi hahahaha ok tipu

      Delete
  3. nice sharing.
    yes loving can hurt. quotes tu relatable sgt, what if we never stop loving our crush? haha
    FYI, my blog has changed url. Please re-follow me at http://atheeradayana.com
    Thank you!

    ReplyDelete
  4. Came across this blog and terhibur baca post ni. Seeing that quite about like a crush more than months, alamak am I in love?? Hahahaha 12 tahun still have a crush on the same person. He should be proud of me sebab setia for THAT long. Hahaha tahniah for your PT3 result. Hasil kerja keras. Have a nice day and Happy New Year ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  5. tahniah!

    tapikan maafkan akak dik akak tergelak aje baca no 2 tuh..hamboi!!

    no 4 kind of agree la..yg penting syukur n hargai apa aje milik kita sbb what He gave pasti tu yg terbaik..

    ReplyDelete
  6. i agree with all of it. can i give my own thoughts about your single thing youve learned? ok jk xd about crush. i feel so curious abt the quotes. I just realized that i had no crush for 2 years hahhaha! Im that type of person who will like & forget someone easily xp

    ReplyDelete