HOME TIPS REVIEW

Bawal Or Shawl?

Ssup

Bawal or shawl? Benda ni aku dah naik menyampah dah bila ada lelaki yang kata "Perempuan kalau pakai bawal lagi ayu,kemas" Yang shawl lover mesti marah kan? Aku pon marah hahahahaha.Lantak la dia nak pakai bawal ke shawl ke serban ke bini ke turban ke tudung sarung ke yang kau sibuk pahal? Hahahaha chill.

Bawal ke shawl ke,asalkan tutup aurat.Ada je orang pakai bawal tapi tak cover dada,ada je orang pakai shawl tak cover dada.Kalau yang pakai turban tu lagi lah.Semua sama je,aku as shawl lover ni pon kadang² menyampah tengok orang pakai shawl cincai boncai,macam nak tak nak hahahaha.


Perempuan pakai tudung ikut jenis muka,kalau muka bulat cam aku ni memang nampak macam ikan buntal kalau pakai bawal,dengan double chin nya.Awek kau muka V shape boleh la pakai bawal hahaha.

Pendapat korang pulak macam mana? Leave the comment down below⬇#nohate

Review:Snail Rejuvenating Face Mask

   


Aku memang suka review mask okeyhh ni pon ada lagi satu mask aku nak review tapi ditinggalkan dalam draft since last year huhu  


Mask ni macam biasa,bila pakai sejuk macam mask lain².Apa yang aku suka,lepas pakai mask ni dia tak melekit macam seseparuh mask yang aku pernah pakai sebelum ni.Walaupon dah tanggalkan mask tapi tetap rasa muka sejuk je and fresh😌.Lepas pakai kulit jadi lebih lembut and liang pori mengecil. 


Apa yang aku nak komen sikit pasal mask ni ialah size,size dia ok dekat muka aku cuma mask ni kecik sikit(tadi cakap ok,ni kata mask kecik pulak) maksud aku size mask dia tak dapat meliputi seluruh muka aku..nak kata muka aku besar,tak kot cuma muka aku bulat ,tapi mask yang aku pakai sebelum ni size dia boleh meliputi seluruh muka aku siap ada lebih lagi..atau pon mungkin muka aku dah besar disebabkan lemak² yang terkumpul di pipi? 

Ok itu sahaja review untuk mask ni .Aku akan beli mask ni lagi ✨ Sorry for the awkward ayat or bahasa. 

Rate: 3½/5

Story:Malu Awal Tahun

ssup  


   

Weyhhh bukan main aku layan dia sembang rupanya classmate aku.Aku ingatkan Azlin (kawan sekumpulan) sebab Azlin ni suka whatsapp aku pakai no akak/mak dia kalau data habis.MALUNYA AKU YA ALLAH. 
Aku baru perasan dia tu bukan Azlin waktu math tadi. 

Aku:Wei semalam kau ws aku pakai no ayah kau ke?
Azlin:eh mana ada,aku tak berani pakai whatsapp ayah aku.
Aku:(ingatkan dia saja memain) dp gambar kucing wei
Azlin:Mana ada.
Aku:Habis tu siapa yang ws aku semalam suruh aku pm sora suruh bawak borang muhasabah diri tu.
Azlin:Haaaa...bukan aku la.
Aku:habis tu siapa?Aku rasa @#!"?+#%-#+% la sbb dia yg selalu mintak borang tu.
Azlin:Haah la,dia kan ketua kelas.
Aku:HAAAAA...MALUNYA AKU,AKU INGATKAN ITU KAU..WEYH MALUNYA AKU 


Balik tu terus aku ws @%#+£;(@)*/ bagitau aku salah faham sebab aku memang tak simpan no laki.
Ya Tuhan malunyaaaa  guaa.Lepas ni kalau tak kenal no siapa memang kena tanya siapa dulu sebelum aku melayan sembang melebih lebih.
Peringatan untuk korang jugak..mana la tau kan. 

P/S: Cerita last week.MALU AKU BELUM HABIS LAGI.MATILA NAK

Share Tips Merentas Desa

Ssup.

Esok/isnin aku ada latihan merentas desa 5km beb.Orang yang badan besar macam aku ni setiap kali merentas desa tapak kaki melecet,bukan melecet biasa tapi melecet tahap ada gelembung dalam tu ada air sakit siaaa.

Korang pls share tips untuk merentas desa supaya tak cepat letih,tak cepat mengah,tapak kaki tak rasa panas,tak melecet atau kurangkan melecet pls help me.Leave the tips on the comment box below .Thank you!