HOME TIPS REVIEW

Story:Dapat barang lambat?

credit:google

(Cerita tahun lepas tapi baru teringat nak post) 
Sorry title cam pape je hahahahah

Last month,aku dengan kawan-kawan aku ada order barang dekat satu instashop ni.Dah lama dah bercadang nak beli tapi harga dia 😭💸.Sticker untuk calculator.Bila dah dapat tau harga kitaorang macam dah malas nak beli la. 

Pastu aku usya ig dia,ada promotion Buy 2 Free 2 RM30+RM5(postage) memandangkan kitaorang ni ada 4 orang so memang bercadang nak beli la,dah order pastu bank in haritu jugak. 

Kitaorang tunggu seminggu tapi diaorang tak bagi tracking number lagi so aku suruh kawan aku yg order dekat instashop tu tanya dah pos ke belum,kalau dah pos mintak tracking number. 

Then dia punya lambat nak reply whatsapp tu sampai tahap kau kena tunggu 2,3 hari.Pastu dia mintak balik gambar sticker yang kitaorang nak(sebab custom made) sebab dia kata file crack la mende la so kawan aku bagi balik gambar dekat dia. 

Kitaorang tunggu lagi seminggu sebab dia punya order banyak sangat sebab nampak dia macam tak menang tangan then dia kata whatsapp dia update sampai beberapa hari,kau rasa?  

credit:google

Dah masuk minggu yang ketiga dan kitaorang still tunggu,baca komen dekat ig dia,ramai yg mintak tracking number,ada yang suruh reply whatsapp.Ada tu dia bagi terus tracking number dekat komen.Dia online tapi tak baca pon,ada tu dia bagi bluetick je.Aku syak dia tak dapat handle sebab banyak sangat order. 

Perkara yang paling buat aku marah ialah,semalam aku komen dekat gambar ig dia "reply whatsapp pls" then harini aku usya la balik komen tu,rupanya dia dah delete komen tu.
Sekarang ni kitaorang tunggu lagi,tapi kemungkinan besar yang kitaorang akan dapat tahun depan sebab pakai alamat kawan aku,kalau dia dapat time cuti sekolah nanti takkan dia nak datang rumah sorang-sorang nak bagi barang,kan?  


14/11/2015
Kawan aku komen dekat ig tu mintak no tracking dan dia reply "wait please" erm..abah dia la,orang dah tunggu sebulan.Dan macam biasa,dia delete komen kawan aku.Sabar je la.. 


(Last day sekolah)
Finally dapat pon hahaahahaha. 

Bila dah dapat tu aku stalk la kan ig dia.Dia minta maaf sebab lambat siap semua sebab order banyak sangat and tak dapat handle.Ye la sape je tak nak buy 2 free 2? Harga normal Rm15 so memang berbaloi gila la kan promotion dia tu,tu yang ramai serbu.

GIVEAWAY EPHYRA 2016 BY NAOMIE LICOUZ

 
-klik banner untuk join- 

Banyak kali dah dengar pasal Ephyra ni tapi tak pernah cuba lagi huhu.

How to use VSCO Cam

ssup, 
lama menghilang..baru sekarang ada masa nak update. 

Tadi saja check traffic blog then perasan keyword ni  

 

ok jom aku ajar 

What is VSCO Cam app? 
Editing app.More info here > http://vsco.co/about/company 
  
What is VSCO Grid? 
lebih kurang macam Instagram boleh post picture,you have followers,following.Tapi kalau nak pakai VSCO Grid ni kena create account dulu baru boleh ada followers,following.Kalau nak pakai app ni untuk editing je tapi tak nak pakai VSCO Grid ni pon boleh je,so tak payah la buat account untuk VSCO Grid ni hehe

How to use VSCO Cam? 
#1 For editing  

 
just click apa yang dah dibulatkan and ikut step by step.  


#2 Filters 
Boleh pakai filters yang disediakan atau download filters. 

#3 How to download VSCO filters? 

slide ke kanan nanti keluar menu ni

Download and beli filters dekat Shop.Ada filter yang free and ada yang kena beli  


#4 Editing tutorial 
dekat Instagram banyak acc yang share 'filtering tutorial' ni so kalau nak feed goals or nak feed yang ada themes korang boleh search @filteringpics dekat Instagram or google je 'VSCO filter' dekat situ korang jumpa berlambak lambak.


So,itu je yang aku boleh ajarkan kalau ajar banyak-banyak takut tak faham hehe.Apa yang penting korang kena explore app ni,ramai yang kata app ni tak best tapi percayalah nanti dah pakai lama-lama app yang lain korang tak pandang dah hahahaha.Good Luck!