HOME TIPS REVIEW

I wake her up

Alkisahnya,my friend whatsapp ,dia kata tolong mesej dia balik atau call dia pukul 7PM.And i asked her "for what?" Dia kata dia nak tidur so dia jadikan aku ni macam alarm dia hahahahahahaha. 
Aku call dia pakai whatsapp je.Kalau kita call orang dekat whatsapp orang yg kita call tu akan nampak profile pic whatsapp kita dekat screen phone dia kan (?) So aku saja nak kacau dia and nak bagi dia bangun on time,pastu aku tukar dp gambar pocong hahahahahhahahaha.
Dah pukul 7PM pastu aku terus call dia,call 2 kali pastu mesej then call lagi 2 kali baru dia bangun.And guess what? Habis aku dicurahkan makian hahahahahahaha konghajo.Apa salah aku? Hahahahahahahahaha. 
 
So kalau korang nak kejutkan someone,pakai je cara ni okay mesti berhasil dan terimalah lemparan makian hahahahahahahaha TAPI pastikan orang tu takda lemah semangat or sakit jantung dan aku tak akan bertanggungjawab ya kalau apa-apa berlaku huhu bye.Kalau dia terkejut tengok screen phone tu,phone dia terhempas screen phone pecah ke kau tanggung la sendiri hahahahahahahahahahaha.

Soul



i noticed  my soul going more mature year by year.(ayat tah pape)

Ok aku malas nak speaking sebab grammar failed.


Dulu selalu compare life orang lain dengan my life paling teruk last year.Kuat jealous wei,tah pape tapi sekarang ni just fikir rezeki dia,ada benda yang dia takda tapi kau ada.

Dulu selalu la luah perasaan dekat twitter,kira macam "my online diary"puih tapi sekarang on twitter pun cam bila dah bosan tahap babunzz je.Luahkan perasaan dekat snapchat je.See makin lama makin kurang kau share problem dekat orang sebab kalau share kat twitter ramai yang baca tapi kalau share dekat snapchat sorang dua je baca (kalau kau tak femes la).One more thing kalau nak share dekat twitter pon aku kena fikir lima nam kali,yela kan ghamai judgemental pastu ada pulak kawan kau,ada pulak senior haa,memang tak bebas la.

This year bila nampak result bebudak spm straight A rasa semangat pulak,kalau nampak orang lain study aku jeles ahh,nak study jugak,nak pandai jugak.Bila dah matang kau akan jeles jugak tapi more to benda yang baik.

Tahun ni aku cakap lepas je tau tapi dekat orang yang rapat la.Selalunya ayat perli sebab dah tak dapat nak luah dekat twitter so aku cakap depan² je,tak nak la pendam.Aku cakap camtu ada sebab,kalau kau baik takde aku tetiba perli engko,kau gila nak perli orang yang tak salah hahahahaha.Pastu kalau orang balas   perlian aku,aku dah ada dah ayat nak balas so otak berkerja lebih cepat lol

Hope benda ni berterusan cuma nak kurangkan sikit yang cakap main lepas tu.Kang kalau banyak sangat perli orang,orang benci kan? 


Aku rasa aku borak macam aku dah matang sangat tapi nilah perubahan yang aku perasan hehe.

So korang share pulak apa yang korang perasan bila makin matang.Leave the comment below!

Thank you for reading! Have a nice day!