HOME TIPS REVIEW

5 Things I Learned In 2016

Ssup?


Masa berlalu sangat pantas,rasanya macam baru semalam baca tweet "jangan masuk tandas pukul 11:59 malam nanti keluar tahun depan".

2016 is such a wonderful year,I had so much fun this year,I met nice and and not really nice person and banyak lagi la takkan makan apam balik pon nak cerita.

So here what I learned in 2016


1)If you want it,work for it    
I already got my PT3 result and boom i thought i only get 5A or less than that sebab aku nak stay kelas tambahan pon macam "Allahu,i need more sleep".But surprisingly i got more than 5A,Alhamdulillah rasa nak nangis dengan classmates sebab semua dapat 5A and above.

ok apa point aku sebenarnya ni? hahahaha 

Aku belajar kalau nak sesuatu tu kena usaha even kau malas kau kena push diri.Takda benda datang bergolek.One more thing,jangan terlalu bergantung dengan orang lain.Kena berdikari.Kalau homework pon harap tiru kawan je macam mana nak jawab exam dengan jayanya?

2)Loving can hurt 
Seriously Zafirah? I never been in any relationship.Teman tapi mesra ke,bae kepebenda ke. 

ok i will tell you my biggest secret 

i have crush on someone more than 4 months maknanya.. 
credit to Pinterest

But hell yeah crush aku minat orang lain so aku macam "Saat ku mulai menyedari,perasaan ku tak pernah dipeduli.Salahkah diriku mengemis cinta darimu apa ku tak punya hargaaaaaaaaaaaa" tapi aku dah ok hahahahaha.Ok baru tahu susahnya nak move on lol.Setelah kusedari aku terlalu muda untuk semua ni jadi aku sambung layan kdrama. 

3)Be nice.. 
even you get hurt.Macam no 2 tadi.Ya aku tak rasa pon nak hack acc Instagram dia atau simbah acid dekat crush dia.If someone talk bad about you,kau kena janji dengan aku eh,kau ignore je,teruskan kehidupan.Orang macam tu lifeless atau dia pernah kena reject dengan crush dia lol

Selain itu,(macam nak buat karangan bm pulak hahaha) kalau benda kecil terjadi contoh ada orang condemn kau dekat twitter ke kau diam je la eh.Ini kalau pasal tag bf untuk bagi hint minta hadiah makeup tu pon kau nak gaduh aku tak tau la nak kata apa hahahaha aku gelak je la.Benda simple ni tak payah besar-besarkan nanti kau nampak bodo k.Masing-masing dah besar,boleh fikir benda baik buruk harap tak lupa bayar PTPTN. 

4)Comparisom will kill you
Siapa je tak pernah compare life sendiri dengan life orang lain? Selalunya kita compare dengan orang lagi cantik dari kita.Just stop it,why not compare life kita dengan orang lagi susah? Kau akan sedar bertapa besarnya nikmat yang Allah bagi dekat kau.Bersyukur and stop comparing sebab sampai satu tahap kau akan benci diri kau sendiri.

5)Don't put too much hope
Pernah tak apa yang kau harapkan tak jadi atau jadi lagi teruk?Rasa down gila nak nangis tepi peti sejuk.Kalau kau dah usaha habis habisan tapi tak jadi macam apa yang kau harapkan kau kena percaya ada benda yang lebih baik untuk kau.

Aku sarankan jangan letak harapan dekat crush la hahahahaha harapan yang membunuh.


Banyak sangat aku belajar tahun ni ada yang tak ingat ada yang ingat gila.If you don't mind please share what you learned in 2016.Comment⬇

Thank you for reading.I hope you have amazing day! :)

Something Creepy

Ssup?
It was 1:15AM uolls
nothing creepy here
Dalam pukul 12 AM something aku scroll timeline twitter.Late night memang masa yang sesuai baca tweet-tweet seram since aku minat benda macam ni.SERAMSHAH ada cerita pasal baby burger.Siapa SERAMSHAH ni? Ha pergi search dekat twitter,baca paranormal experience dia sampai lebam! Apa yang aku faham tentang baby burger yang SERAMSHAH tu share,video baby burger ni ada dekat deep web.Kenapa baby burger? Ha,korang baca la sendiri dekat twitter SERAMSHAH atau google je.

Before this i never know deep web ni exist.Apa yang aku baca,website ni susah nak masuk kalau nak masuk kena pakai TOR.

Lepastu Samprit (go search on twitter if you donno who she is) ada cerita pasal cannibalism (aku tak tau benda ni wujud,poor me) .Tahap dia sampai aku sanggup search pasal cannibal and salah sorang ialah Issei Sagawa.Aku baca dekat Wikipedia je.

I love this kind of story yang boleh keluarkan aku dari kotak,explore about something interesting and benda yang cikgu tak ajar dekat sekolah.You need to explore it on your own (KBAT EVERYWHERE) but aku takut jugaklah terlampau addicted dengan this stuff .Just ambil tahu,so nanti bila orang tanya kau boleh la macam give opinion bukannya hanya duduk dan diam lepastu tweet "teenagers nowadays borak benda jijik,so disgusting,euw,omg budak gila" sambil makan cocopie.R.I.P.

And after i type this entry,aku takut nak tidur and off phone.Maybe i'm not strong enough,not ready or this stuff is too heavy for me untuk mix dalam otak and terima.I hope benda ni tak bawak mimpi or anything else :') overrr je.Aku takut nanti aku tak selera makan daging sebab aku memang not daging person,i would rather eat fish than meat.

Korang minat tak benda benda creepy macam ni? If yes,then comment and share creepy stuff yang korang tau because i interested to read it.If no,then tell me why?Apa reaction korang after read about baby burger and cannibalism? Pernah visit website deep web? COMMENT DOWN BELOW.THANK YOU FOR SPENDING YOUR TIME ON THIS ENTRY.HAVE A NICE DAY! BYE!

Christmas Beauty Box Giveaway Worth RM600 by Anil Wanina

Ssup?
mood join giveaway on



*Sila klik banner diatas untuk

join
*



Hadiah :

1 x cash voucher dari Premier Clinic

1 x beauty box dari The Face Shop

1 x beauty box dari Missha

1 x beauty box dari Premier Clinic

2 x beauty box dari Skinfood



Tarikh Giveaway : 5 Disember - 15 Disember 2016